Hoe gaan wij te werk

Als u een verwijzing voor een orthopedisch hulpmiddel en/of Therapeutisch Elastische Kousen heeft gekregen van een arts, dan kunt u telefonisch een afspraak maken. Bij een eerste voorziening voor een orthopedisch hulpmiddel heeft u een verwijzing van een specialist nodig. Bij een herhalingsvoorziening kan dit ook via de huisarts. De verwijzing moet een goede argumentatie bevatten waarom u een hulpmiddel nodig heeft. Met deze verwijzing komt u bij ons. Tijdens de eerste afspraak bespreken wij het hulpmiddel met u. Wij nemen de maatgegevens op en proberen rekening te houden met uw persoonlijke wensen.

Wij maken vervolgens een order en een gespecificeerde prijsopgave. Deze prijsopgave wordt indien nodig opgestuurd naar uw zorgverzekeraar. Als uw aanvraag goedgekeurd is maken wij met u een afspraak om het hulpmiddel aan u te leveren. Op het moment dat er met u een afspraak is gemaakt over het te leveren hulpmiddel, geven we u een indicatie over de te verwachten levertijd. U kunt ervan uitgaan dat er alles aan gedaan zal worden om die levertijd zo kort mogelijk te houden. U heeft er immers belang bij dat u zo snel mogelijk weer uw normale bezigheden kunt hervatten.

De levertijden van de diverse hulpmiddelen zijn sterk afhankelijk van aard, type en soort hulpmiddel. In het algemeen geldt voor confectie elastische kousen een levertijd van maximaal 5 werkdagen. Voor maatwerk elastische kousen is dit 10 werkdagen. Voor een confectie-orthese geldt een levertijd van 5 à 10 werkdagen. Voor een op maat gemaakte orthese of prothese geldt in het algemeen een levertijd volgens de normen van de erkenningsregeling.

Fase Duratie
Intake-Maatnemen Maximaal 2 weken
Maatnemen-Pasklaar
Maximaal 4 weken 1e voorziening
Maximaal 6 weken herhalings voorziening
Pasklaar-Pasperiode 2 maanden
Afleveren-Afwerken 1 week

Reparaties afhankelijk van aard, omvang en omstandigheden binnen 24 uur, indien U niet in staat bent om naar OMS Vermolen te komen dan zijn wij bereid om naar U te komen, de voorrijkosten worden dan wel bij u in rekening gebracht.

Vergoeding: Vergoeding is afhankelijk van de polisvoorwaarden. Daarom adviseren wij u de polis van uw zorgverzekeraar goed te lezen of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Garantie / aansprakelijkheid: Op de geleverde hulpmiddelen geldt standaard één jaar garantie na datum van aflevering of een geldende fabrieksgarantie. OMS Vermolen stelt zich niet aansprakelijk voor de gevolgen van het onjuist gebruik van of het aanbrengen van aanpassingen aan de geleverde producten door anderen dan door OMS Vermolen.

Erkende leverancier: OMS Vermolen is gecertificeerd op basis van toetsing door de Stichting Erkenningsregeling voor leveranciers van Medische Hulpmiddelen (SEMH) en mag zich daarom een Erkend Orthopedisch Instrumentmakerij en erkend leverancier voor Therapeutisch Elastische Kousen noemen.

Voor meer informatie of vragen, neem Contact met ons op.