Steunzolen

 

OMS Vermolen is gespecialiseerd in de vervaardiging van Orthopedische Supplementen in de volksmond vaak Steunzolen genoemd.

Martien Vermolen is zelf met een voetafwijking geboren en was genoodzaakt om op vrij jonge leeftijd al met stevige hoge schoenen te lopen die voorzien waren van maatwerk orthopedische supplementen.

Natuurlijk kwam er een leeftijd dat er werd overgestapt naar lagere schoenen waardoor er ook andere steunzolen gemaakt werden.

Martien heeft daardoor de mogelijkheid gehad om alle type steunzolen uit te testen om uiteindelijk op latere leeftijd over te stappen op orthopedische schoenen, omdat dit hulpmiddel voor Martien de beste keuze was om zijn klachten zo veel mogelijk te beperken.

Na een voetoperatie en een revalidatie periode in de St Maartenskliniek was Martien zo verknocht aan de St Maartenskliniek dat hij besloten had om daar de opleiding orthopedisch Bandagist en Instrumentmaker te volgen.

OMS Vermolen werkt nog steeds op de oude ambachtelijke wijze, maar heeft daarnaast ook de nieuwste 3D technieken zelf in huis.
De stalen steunzool wordt nog steeds gemaakt volgens traditionele wijze, de orthopedische supplementen worden gemaakt volgens gecorrigeerde gipsmodellen en de CAD CAM steunzolen worden door een 3D scanner in gescand en vervolgens door een 3D fraise machine uitgefreesd.
Daarnaast hebben we ook de confectie zooltjes en diverse siliconen teen correctie orthesen voor de lichtere voetafwijkingen.

Het is van groot belang dat de steunzool in de juiste schoen gedragen wordt, simpelweg omdat de lengte, breedte en wreefhoogte bepalend zijn of de gekozen combinatie een prettig draag comfort zal bieden.

Bij nieuwe steunzolen moet een gewenningsperiode van 2 weken in acht genomen worden. Daarnaast geven we drie maanden volledige garantie op de pasvorm van onze steunzolen.

Voor meer informatie zie onze folder of neem contact met ons op.

Voor de vergoeding van de steunzolen in 2018 klik hier.